HOOFDPAGINA

L I N K S
 

CORFU (GRIEKENLAND)

Die Griekse goden zijn ook net mensen. De oppergod Zeus werd op een dag verliefd op de nimf Kerkyra, beter bekend als Corfu. Hij bracht haar naar dit eiland om met samen te zijn. Het was ook hier waar Odysseus zijn laatste stop maakte voordat hij naar zijn eindbestemming Ithaka voer.
Verder heeft Corfu grote dichters en schrijvers - zoals Goethe, Oscar Wilde en natuurlijk Homerus zelf - eindeloos geïnspireerd om het eiland uitvoerig te bejubelen in hun literaire werken.
Het klooster van Panagia Palaiokastritissa is gebouwd in 1228. Je kunt hier een goed beeld krijgen van hoe de monniken leefden en verder kun je iconen en heilige rituele voorwerpen bezichtigen. Agios Spyridonas is de patroonheilige van Corfu en de gelijknamige kerk is aan hem gewijd. De kerk is in 1589 gebouwd met de bedoeling om de veel oudere kerk van Sorokos te vervangen, want die werd door uitbeiding van de stad afgebroken.
Langs de kust liggen tal van badplaatsen, waarvan sommige de Griekse sfeer nog niet verloren hebben. Bij Dasia, Kassiopi, Sidari, Agios Stefanos en Mesoggi liggen mooie stranden.

Een regelmatig regenbuitje en een mild klimaat zorgen ervoor dat het eiland groen is. De natuur is bijzonder fraai: bergen, dalen begroeid met talloze pijn- en olijvenbomen, wijn- en fruitgaarden wisselen elkaar af. Het schijnt zo te zijn dat Corfu in de prehistorie aan de Albanese kust heeft vastgezeten.
Een reeks aardbevingen hebben ervoor gezorgd dat het van het vasteland loskwam. Het gebied waar alle Ionische eilanden liggen heeft zo nu en dan nog wel eens een lichte aardbeving te verduren.

De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters mild zijn. Corfu is één van de weinige Griekse eilanden die in dit warme klimaat groen zijn.
De beste tijd om Corfu te bezoeken is in de lente (niet zo druk en warm). De zomermaanden zijn ideaal voor liefhebbers van drukte en zweterige nachten.

Ideaal voor nachtuilen, dat wordt wel eens gezegd over het uitgaansleven van Corfu. Met name de stad Corfu Ipsos is een broeiboel van nachtelijke activiteiten die doorgaan tot het ochtendgloren.

Waterskiën, snorkelen, windsurfen. Op verschillende manieren kun je tekeer gaan in en op het water.

De stad Corfu is beslist een bezoekje waard. Deze bedrijvige havenstad wordt gedomineerd door twee Venetiaanse vestingen en heeft talloze bezienswaardigheden, zoals het Koninklijk Paleis, het schitterende Spiadha Paleis, de Paleon Frourion Citadel en een archeologisch museum.
Een ander populair excursiedoel is het plaatsje Kanoni, gelegen aan een schilderachtige baai met een afgesloten lagune. Hier staat bijvoorbeeld een kanon uit de tijd van de bezetting door Napoleon.

 

   
Nedstat Basic - Gratis web site statistieken
Eigen homepage website teller